Excavation

در پرونده های متعددی که مطالعه کردیم به این نتیجه رسیدیم خیلی گزارشات اشتباه ناظرین باعث محکومیت ناظر شده است. در مراحل گودبرداری خیلی باید تبحر به گزارش نویسی فنی و حقوقی داشته باشید

چند نکته قابل تامل برای ناظرین معمار در مرحله گودبرداری عرض می کنم

قبل از شروع گودبرداری، در صورتیکه املاک مجاور قدیمی بوده و یا امکان بروز حادثه وجود داشته باشد حتماً «#تامین دلیل» برای ساختمانهای اطراف بگیریم (#کاهش تقصیر)
⚠️ ماده 4 قانون مسئولیت مدنی

?ناظر نباید بدون رضایت کتبی همسایه اجازه دهد تا مالک اقدام به تخریب دیوار مشترک نماید (رضایت کتبی حتی المقدور با امضاء دو شاهد عادل و یا محضری باشد.)
⚠️ ماده 118 قانون مدنی

?بیمه کارگاهی می بایست اشخاص ثالث (همسایگان ، عابرین ، پیمانکاران جزء و…)را نیز شامل شود.
⚠️ ماده 13 قانون مسوولیت مدنی

نشانه‌های #تهدید ناک بودن گودبرداری

✅ مسائل زیر علامت #خطرناک بودن گود بوده و ارزیابی ‌ها و احتیاط‌های همه‌جانبه بیشتری را ضروری می‌کنند:

➖ ضعیف یا حساس ‌بودن ساختمان مجاور.

➖ ضعیف بودن خاک.

➖ عمیق بودن گود.

➖ مدت بازماندن گود.

کنترل بَر و کف ساختمان:
یکی از مهم‌ترین مواردی که مهندس ناظر معمار می‌بایست در زمان پیاده کردن نقشه یا در زمان گودبرداری باید کنترل نماید بَر و کف ساختمان می‌باشد. بَرِ ساختمان به حدی از ساختمان گفته می‌شود که محدود به معبر می‌باشد. درصورتی‌که این مورد رعایت نشده و از طرف ناظر معمار و ناظر نقشه‌بردار (درصورتی‌که معرفی‌شده باشد) گزارش نشود، می‌تواند موجب گرفتاری‌های انتظامی و حقوقی برای ایشان شود.
ضمنا در زمان گودبرداری باید دقت شود در زیر دیوار همسایگان مجاور یا فونداسیون همسایه خالی نشود و در حدود خاکبرداری به ملک مجاور تجاوز نشود(بسیار خطای رایج در گودبرداری)

همیارمعمار

پیمایش به بالا